Archieven Het Utrechts Archief Het Utrechts Archief

Uw zoekacties: Utrecht - wat ben jij veranderd!

32 Utrecht - wat ben jij veranderd!

beacon
 
 
Erfgoedstuk
157 fragmenten
Inventaris
03. Aanwinsten 2005
03.1. Van Hattem
Datering:
1962
Samenvatting inhoud:
Film waarin aan de hand van rond 1930 en in 1962 gemaakte opnames de veranderingen in het stadsbeeld van Utrecht in beeld worden gebracht
Bronformaat:
16 mm (film)
Kleur/zwartwit:
Zwart-wit
Geluid:
Nee
Vervaardiger:
Hattem, F.J.C. van ("Frans"), filmmaker; Bastiaanse, G.B.T., filmer; Wüthrich, J.R.E. ("Jo"), filmer
Tijdsduur:
45'17"
Oud nummer:
140027
 
 
 
 
 
5802   Collectie Bewegend Beeld HUA
Geschiedenis
Verzameling en bewerking
Literatuur
 
 
 
 
 
5802   Collectie Bewegend Beeld HUA
01. Onbekend aanwinstjaar (vóór 2017)
02. Aanwinsten 2004
03. Aanwinsten 2005
03.1. Van Hattem
32 Utrecht - wat ben jij veranderd!
Erfgoedstuk
Titel: Utrecht, wat ben jij veranderd! 1964
Titel: Een film van Van Hattem met enkele opnamen van G. Bastiaanse en J. Wutrich. 1962
De Domtoren vanaf de zijde van de Stadhuisbrug
Titel: Toen... (Omstreeks 1930)
De voet van de Domtoren met links het ontvangstgebouw (Domplein 21), een jongen fietst op een transportfiets, een elektriche tram rijdt onder de Domtoren door, de camera draait omhoog en filmt de Domtoren.
Titel: Nu... (1962)
Geparkeerde auto's op het Domplein, een stadsbus van lijn 8 rijdt onder de Domtoren door in de richting van de Servetstraat.
Verkeer in de Servetstraat, gezien vanaf het Domplein (onder de Domtoren door).
Opnames van de Domtoren en de steunberen en luchtbogen van de Domkerk.
Titel: Onder het STADHUIS
De Stadhuisbrug in de richting van de Domtoren.
Titel: ...was de RAADSKELDER geopend
Heren en kelners op een terras aan de Oudegracht aan de Werf ter hoogte van de hoek Stadhuisbrug-Ganzenmarkt, de camera draait richting het Stadhuis, op de muur van een werfkelder staat: "Raadskelder".
Titel: ...en op de hoek Bakkerstraat - Steenweg had de verkeersagent de handen reeds vol
De Steenweg gezien vanuit de Bakkerstraat, een verkeersagent regelt het verkeer voor de kruidenierswinkel van Simon de Wit (Steenweg 72) en helpt een gevallen jongen met transportfiets op de been.
Titel: en daarna ging hij naar dit "HOOFDBUREAU" (Ganzenmarkt)
Twee dames lopen op het trottoir van de Ganzenmarkt, de camera draait naar rechts en filmt de gevels, waaronder die van het Hoofdbureau van Politie (Ganzenmarkt 13).
Hoek Ganzenmarkt-Stadhuisbrug met twee lopende dames en diverse fietsers, gezien in de richting van de Domtoren.
Titel: Het "Hoofdbureau" nu ...
De gevel van het Hoofdbureau van Politie (Catharijnekade 12).
Titel: Op het Vreeburg, het grootste en voornaamste marktplein, is vooral de "Palmpaardenmarkt" zeer bekend / Haghe-Films
Paardenmarkt op het Vredenburg, twee handelaren onderhandelen over de prijs middels handjeklap.
Titel: Hoek Vredenburg - Lange Viestraat waar de verkeerspolitie het maar net aankon
Een verkeersagent regelt het verkeer op de hoek van het Vredenburg en de Lange Viestraat, er passeren onder meer auto's, fietsen, een handkar en een elektrische tram.
Gezicht in de Lange Viestraat vanaf de hoek met het Vredenburg, alwaar de elektrische tram nr. 40 op lijn 5 passeert. De camera zwenkt naar het hoekpand van Woninginrichting Joh. Schoonhoven (Lange Viestraat 36). Het pand zal in 1935 worden afgebroken vanwege de verbreding van de Lange Viestraat.
Titel: Omgeving VREDENBURG later ... De "noodgebouwen Jaarbeurs worden =eindelijk= afgebroken
Het afbreken van de noodgebouwen van de Jaarbeurs op het Vredenburg, met onder meer werklieden en huizen aan de noordzijde.
Het logo van de Jaarbeurs op het dak van het secretariaatsgebouw van de Jaarbeurs.
Gezicht op de Potterstraat met Heck's Lunchroom (Potterstraat 2) en een tram vanuit warenhuis Galeries Modernes (Oudegracht, hoek Lange Viestraat).
De Lange Viestraat met auto's, een passerende tram en het warenhuis Vroom & Dreesmann.
Gezicht in de Lange Viestraat vanaf de hoek met het Vredenburg.
Gezicht in de St. Jacobsstraat met op de linkerhoek het Kledingmagazijn C&A (Vredenburg 17) en geheel rechts het Kledingmagazijn Kreymborg (St. Jacobsstraat 1).
Titel: de "SMAKKELAARSBRUG" (hoe komen ze aan zo "n naam)
Verkeersagent op een verhoging op de Smakkelaarsbrug regelt het verkeer, met onder meer beelden van de Leidseweg met het kantoorgebouw van de Levensverzekeringsmaatschappij De Utrecht.
Verkeersagent op een verhoging op de Smakkelaarsbrug, de camera draait richting de huizen aan het begin van de Vleutenseweg.
NB De straatnaam van dit gedeelte van de Vleutenseweg, tussen de Smakkelaarsbrug en de spoorwegovergang (vanaf 1940 de Leidseveertunnel), is op 5 februari 1948 gewijzigd in Leidseveer.
Gevels aan de Leidseweg met vooraan de Leidsche Rijn met enkele boten. De camera draait respectievelijk richting het Buurtstation, de gedempte Leidseveer en de Vleutenseweg.
Fietsers en een auto op de Catharijnesingel wachten voor verkeer op de Smakkelaarsbrug dat voorrang heeft, op de hoek de winkel van Jamin. De camera draait richting de Leidseweg waar het verkeer ook staat te wachten en vervolgens naar de verkeersagent met daarachter het water van de Leidsche Rijn en het Buurtstation.
Het begin van de Vleutenseweg met café De Beurs op de hoek van de Catharijnesingel. De camera draait richting het Leidseveer met daarachter de bebouwing aan de Weteringstraat, vervolgens de verkeersagent op de Smakkelaarsbrug en daarna de elektrische tram nr. 11 naar Zeist die uit de Leidseweg komt.
De Catharijnebrug over de Stadsbuitengracht met op de achtergrond de bebouwing aan het Vredenburg, waaronder het Vinkegebouw (Vredenburg 40) op de hoek met de Catharijnekade.
De Smakkelaarsbrug over de Leische Rijn met de naam en het bouwjaar (1927) prominent in beeld.
De Smakkelaarsbrug met op de achtergrond het Leidseveer, geheel rechts het pand op de hoek van de Hoenderstraat.
Verkeer op de rotonde op het Leidseveer bij de Smakkelaarsbrug, met op de achtergrond de muurreclame van Fotohandel Lauwers aan de Catharijnesingel en het hoekpand Leidseveer-Hoenderstraat.
De noordelijke gevelwand van het Vredenburg ter hoogte van de Catharijnebrug, met geheel rechts het 1e Jaarbeursgebouw en geheel links het gebouw van Modemagazijn Vinke op de hoek met de Catharijnekade. Een agent regelt het verkeer.
Het Vredenburg met in het verlengde de Lange Viestraat en Hotel Smits (Vredenburg 14).
Titel: dertig jaar geleden
Titel: bij de MUSEUMBRUG
Stratenmakers en een agent aan het werk op de Biltstraat ter hoogte van de Museumbrug (uiterst rechts) en de toegangsbrug tot de R.K. Begraafplaats (in het midden rechts), uit het westen. Een tram passeert.
De Biltstraat in de richting van het Hogelandsepark. Een elektrische tram passeert. De huizen rechts stonden op de hoek van de Willem Barentszstraat en zijn in 1931 gesloopt ten behoeve van de verbreding van de straat.
N.B. De officiële straatnaam die door de gemeente Utrecht gehanteerd wordt is Willem Barentzstraat.
Titel: Verbreding verkeersweg naar DE BILT
De Biltstraat (uit het oosten) met op de achtergrond de achtergevels van de huizen aan de Willem Barentszstraat, met daarboven geheel rechts de torens van het Ooglijdersgasthuis ( (F.C. Dondersstraat 49) ). Twee mannen trekken een kar met open blokken.
Grondwerkzaamheden voor de bouw van verkeersplein de Berekuil, met onder meer een heimachine. Rechts op de achtergrond de achterzijdes van de huizen aan de Willem Barentszstraat.
Verkeer op de Biltstraat tijdens de werkzaamheden, met links de R.K. Begraafplaats.
Heimachine op de bouwplaats van de Berekuil.
Titel: Veilig = Vlug = Voordelig +-+-+-+-+-+-+ Retour Utrecht = Zeist 25 Cent
Trams van de tramlijn Utrecht-Zeist op de Biltstraat.
Twee stoomwalsen rijden over het nieuwe asfalt op de Biltstraat.
Titel: Opschieten jongens! Utrecht groeit en heeft deze weg nodig!
Werklieden en stoomwalsen aan het werk, terwijl verkeer en marcherende militairen passeren (versneld afgespeeld).
Titel: NU 't KLAAR IS ...
Verkeer op de Biltstraat ter hoogte van de Museumbrug, op de achtergrond het Verkeersplein De Berekuil.
Verkeersplein De Berekuil in de richting van de Merkesstraat en de Rijksweg 22, gefilmd vanuit een flat aan de Karel Doormanlaan.
Titel: Over het oude LEDIG ERF met bouw nieuwe brug (1933)
De noodbrug van de Tolsteegbasculebrug over de Vaartsche Rijn, met de bebouwing op de hoek van de Westerkade en de Catharijnesingel, gefilmd vanaf het Ledig Erf. Elektrische tram nr. 18 op lijn 1 passeert.
De naam Tolsteegbasculebrug is in 1932 bij de vervanging van de brug gewijzigd in Vaartscherijnbrug.
Paard en wagen rijdt over de noodbrug van de Tolsteegbasculebrug met daarachter de Oosterkade (links), Vaartsche Rijn (midden) en Westerkade (rechts). De camera draait richting de Catharijnesingel.
Gezicht op Tolsteegbasculebrug vanaf de Oosterkade. De camera zwenkt langs de Westerkade tijdens de werkzaamheden aan de kademuren, met links op de achtergrond de watertoren. Werkzaamheden ten behoeve van de bouw van de Vaartscherijnbrug over de Vaartsche Rijn, met op de achtergrond de achtergevels van panden aan de Bijlhouwerstraat.
Titel: En zo is het geworden ..
Gezicht op de rotonde op het Ledig Erf in de richting van de Vaartscherijnbrug en daarachter de hoek Westerkade-Catharijnesingel.
Titel: Onze stad is mooi ...
Langs de Oudegracht met de Bezembrug, en gezicht op de Domtoren.
De voorgevel van het huis Servetstraat 7, met links een gedeelte van de Domtoren en rechts de toegangspoort van de bisschopstuin (Flora's Hof), gelegen tussen de huizen Servetstraat 5 en 7. Close-up van de gevelsteen boven de poort.
Gezicht vanuit de Servetstraat op de doorgang in de Domtoren (Domplein). Op de achtergrond het Verzetsmonument. Close-up van het Verzetsmonument, gemaakt door beeldhouwster Corinne Franzèn-Heslenfeld.
Beelden van de pandhof van de Domkerk (Domplein), met in het midden van de tuin de fontein met het beeldje van de Domkanunnik Hugo Wstinc. Close-up van het beeldje.
Gezicht in de kruisgang rond de pandhof van de Domkerk (Domplein).
Nieuwegracht.
Catharijnesingel ter hoogte van het Academisch Ziekenhuis (Catharijnesingel 101) en rechts de Stadsbuitengracht.
Tram op de Maliesingel passeert de Herenbrug.
Beelden vanaf een varende boot van de Stadsbuitengracht vanaf de Abstederbrug.
Gezicht op de Lucasbrug en Abstederbrug over de Stadsbuitengracht. Mensen en een hond langs de singel bij Lepelenburg.
De voorgevels van de voormalige Hoofdwacht (Janskerkhof 30) en de Janskerk (rechts).
Close-up van het beeldje van Anne Frank op het Janskerkhof. Het beeldje van de kunstenaar Pieter d'Hont voor de westgevel van de Janskerk is geplaatst 12 april 1960. Close up van de gevelsteen op de voorgevel van de voormalige Hoofdwacht (Janskerkhof 30). Op de steen o.a. het wapen van de provincie Utrecht, het jaartal 1660 en de spreuk: CONCORDIA RES PARVAE CRESCUNT (kleine dingen groeien door eendracht).
Het beeld De Ambtenaar van beeldhouwer L. Dusée op het plein achter het Stadhuis aan de Korte Minrebroederstraat.
NB Het kunstwerk werd in 1961 op deze plek geplaatst maar in 1996 verplaatst naar de binnentuin van het gemeentelijke pand aan de Zwaansteeg.
Gezicht in de Telingstraat met op de achtergrond de voor- en zijgevel van hoekhuis Hoogt 2. Close-up van delen van de gevels van het huis Hoogt 2 en het bakstenen poortje met de classicistische deuromlijsting en het jaartal 1642.
NB Het poortje werd tijdens de grondige restauratie in 1949 aangebracht. Het is afkomstig uit de Landbouwbeurs die op Achter Clarenburg 29 gevestigd was.
Beeldengroep "Het feest der Muzen" van kunstenaar Joop Hekman met de spuitende fontein, in het plantsoen van het Lucasbolwerk. Op de achtergrond een gedeelte van de Stadsschouwburg (Lucasbolwerk 24). Close-ups van de beeldengroep, voorstellende de muzen Melpomene, Terpsichore en Thaleia.
Titel: naar Jutfaseweg - Waalstraat
De Waalstraat uit het noordwesten met op de achtergrond de Jutfaseweg. De camera zwenkt naar links met woningen langs de Nieuwravenstraat, de watertoren aan de Vaartsche Rijn en de voorgevels van de huizen aan de Mijdrechtstaat met daarachter de St. Gertrudiskerk (Amaliadwarsstraat 2).
De Waalstraat uit het noordwesten met links een witte boerderij met wapperend wasgoed en op de achtergrond de watertoren aan de Vaartsche Rijn. De achterzijde van de boerderij met wasgoed en spelende kinderen.
Titel: De MOESGRACHT langs de CROESELAAN werd gedempt ___
Werkzaamheden i.v.m. de demping van de Moesgracht naast de Croeselaan (links) uit het zuidoosten, met op de achtergrond de ingang van de Jacob Catsstraat. Een paard trekt drie wagons geladen met zand over een rails waarna het zand in de Moesgracht wordt gekieperd. De camera zwenkt naar rechts naar de Vondelkade, waar vier meisjes arm in arm lopen. Een groep jongens springt over het water.
N.B. De straatnaam Vondelkade (oostelijke helft van de Croeselaan tussen de Jacob Catsstraat en de Roemer Visscherkade) is in 1932 gewijzigd in Croeselaan. De Roemer Visscherkade is in 1931 gewijzigd in Vondellaan.
Gezicht in de Croeselaan vanaf de kruising Vondellaan/ Balijelaan, uit het zuidoosten. De camera zwenkt naar de Moesgracht met de Tesselschadebrug en de Vondelkade met de ingang van de Tesselschadestraat. De camera zwenkt verder naar rechts richting Roemer Visscherkade en rechts, aan de andere kant van het water, de Vondellaan.
Titel: en werd een pracht verkeersweg ..
Gezicht in de Croeselaan ter hoogte van de Bolksbeekstraat, uit het zuidoosten.
Gezicht in de Croeselaan met de ingang van de zijstraat Tesselschadestraat. Op de voorgrond de rotonde op de kruising met de Balijelaan en de Vondellaan,
Gezicht in de Vondellaan.met geheel links een deel van het pand van radiohandel De Hoop (Vondellaan 55), Op de voorgrond de rotonde op de kruising met de Croeselaan en Balijelaan. De camera zwenkt naar rechts met geheel rechts kleuterschool De Nachtegaal (Vondellaan 30) en een deel van het pand van basisschool Dr. De Visserschool (Vondellaan 32).
Verkeersbrigadiers en kinderen op de oversteekplaats voor voetgangers op de Croesestraat bij de Dr. De Visserschool.
Gezicht in de Croeselaan, uit het noordwesten, met links de panden Croeselaan 42 (links) -lager.
Gezicht in de Croeselaan uit het zuid-oosten, met links in het midden de gevel van het café-restaurant De Nieuwe Veemarkt (Croeselaan 117; later gewijzigd gewijzigd in Croeselaan 91).
Beeld Man met paard en veulen (1939) van beeldhouwer Willem van Kuilenburg bij de Dambrug over de Leidsche Rijn.
N.B. Het beeld is rond 1970 i.v.m. de aanleg van het Westplein verplaatst naar het Cremerplein.
Titel: Ook de VLEUTENSE WETERING werd verkeersweg
Gezicht op het dempen van de Vleutensche Wetering, uit het oosten ter hoogte van de kruising met de Damstraat. Links de Bleekerskade, rechts de Vleutenseweg (met rails voor zandkarren) en op de achtergrond de Bandoengbrug.
Gezicht op het dempen van de Vleutensche Wetering, uit het westen. Links de Vleutenseweg met de hoek met het Wolff en Dekenplein, rechts de Bleekerskade met de ingang van de Sumatrastraat, en op de achtergrond de Trombrug.
Gezicht op het dempen van de Vleutensche Wetering, uit het westen. Links de Vleutenseweg, rechts de Bleekerskade met de ingang van de Van Heutszstraat, en op de achtergrond de Bandoengbrug.
Gezicht op het dempen van de Vleutensche Wetering, uit het oosten. Links de Bleekerskade, rechts de Vleutenseweg.
Gezicht op de Vleutenseweg, uit het westen.
Gezicht op de Vleutenseweg, uit het oosten, met rechts het hoekhuis Vleutenseweg 351 en de Hasebroekstraat.
Titel: Viaduct en rotonde vervangen de vroeger zo lastige spoorwegovergang.
Het beeld De Eendracht van het Land, ontworpen door beeldhouwer en verzetsheld Gerrit Jan van der Veen, en het seinhuis A op het tweede perron van het station Utrecht C.S. boven de noordoostelijke ingang van de Leidseveertunnel. De camera zwenkt naar beneden naar de weg met het verkeer.
Een bus rijdt de Leidseveertunnel binnen. De Leidseveertunnel van binnen met inkijkjes door de ronde gaten in de tussenmuren.
Een vrachtauto van Blaupunkt arriveert vanuit de Leidseveertunnel op het Leidseveer.
Titel: Utrecht tijdens de Eerste Jaarbeurs. (1917)
Druk verkeer met fietsers, wandelaars, enkele auto's en handkarren en een elektrische tram van het G.E.T.U. op de Smakkelaarsbrug over de Leidsche Rijn en de Catharijnebrug over de Stadsbuitengracht (voor). Op de achtergrond de Leidseweg en geheel links de ingang van de Catharijnesingel.
Het Vredenburg met links de huizen van de noordelijke gevelwand.
Gezicht op het Vredenburg met links de Korenbeurs en rechts de Fruithal en op het plein de tijdelijke houten gebouwen voor de tweede Jaarbeurs in 1918.
Janskerkhof met rechts de Lange Jansstraat en op de hoek de foto- en optiekzaak P.W. Hiele (Lange Jansstraat 27).
NB Het pand op Lange Jansstraat 27 werd in 1969 gesloopt vanwege de verbreding van de Lange Jansstraat.
Mensen bij de ingang van een Jaarbeursterrein.
Gezicht in de 'straat' met de houten kantoren van de handelsattachés van de verschillende aanwezige landen ("Rue des Ambassadeurs"), op het als Jaarbeursterrein ingerichte Lucasbolwerk tijdens de derde Jaarbeurs in 1919.
Een deel van de reclameoptocht, op de Oudegracht, tijdens de tweede Jaarbeurs in 1918, met o.a. wagens met enorme sigaretten en een wagen van de Nederlandsche Huis Telefoon Maatschappij.
Ingang van het terrein Kanaalstraat van de vierde Jaarbeurs in 1920.
N.B. Dit deel van de beurs vond plaats op het toen nog onbebouwde terrein ter hoogte van de huidige Bandoengstraat.
Gezicht op het Stationsplein, uit het noordwesten.
Grote groep mensen, die vanaf het Stationsplein en via de Leidseweg richting het Vredenburg lopen.
Gezicht op de parkeerplaats op het Leidseveer en 1e Jaarbeursgebouw (Vredenburg) vanaf de Leidseveertunnel.
Rotonde bij de Leidseveertunnel, uit het westen.
Parkeerplaats op het Leidseveer, met op de achtergrond de bebouwing aan het Leidseveer.
Close-ups van nummerborden van personenauto's.
Fietsenrekken op het Vredenburg bij het kruispunt met de Lange Viestraat (rechtdoor) en de St. Jacobsstraat.
Ballonnenverkoper op het Vredenburg.
Voetgangers steken de weg over op het Stationsplein.
Gezicht op de Jansbrug over de Oudegracht.
Spiegeling in het water van de Oudegracht van een muziekgroep. De muziekgroep in klederdracht, met o.a. drie accordeonisten, spelen op de werfkelder van de Oudegracht in de buurt van de Bakkersbrug.
Een muzikant haalt geld op bij de luisteraars op de Oudegracht. De muziekgroep met op de achtergrond de trap naar de Oudegracht en de Bakkersbrug.
Maskeradeoptocht op het Vredenburg, o.a. langs het pand van de Rotterdamsche Bankvereniging (Vredeburg 26 op de hoek met de Willemstraat waaruit de stoet komt), tijdens de viering van het 60e lustrum (300-jarig bestaan) van de Utrechtse Universiteit in 1936, met als thema De intocht van Willem van Oranje binnen Utrecht in 1577. Willem van Oranje wordt gespeeld door jonkheer Willem François Clifford Kocq van Breugel (1914-2015).
Beelden vanaf een varende boot van de Oudegracht, onder de Maartensbrug, Kalisbrug (met daarop de visafslag) en Stadhuisbrug door.
Titel: POTTERSTRAAT en NEUDE dertig jaar geleden en nu (1962)
Gezicht op de Potterstraat vanaf het Neude, met links het Hoofdpostkantoor (Neude 11) en op de achtergrond de Lange Viestraat en het Kledingmagazijn Dijckhoff (Lange Viestraat 1; herbouwd in 1929).
Gezicht op warenhuis Galeries Modernes (Lange Viestraat 2-10/hoek Oudegracht Weerdzijde).
Elektrische trams komen uit de Voorstraat en rijden langs het Hoofdpostkantoor de Potterstraat in. Vooraan een politieagent die het verkeer regelt. De camera zwenkt naar de hoofdingang van het hoofdpostkantoor (Neude 11) en een deel van de Drakenburgsteeg.
N.B. De straatnaam Drakenburgsteeg is in 1950 gewijzigd in Drakenburgstraat.
Gezicht op de ingang van de Lange Viestraat vanaf de Potterstraat, met rechts Kledingmagazijn Dijckhoff (Lange Viestraat 1). De camera zwenkt naar links langs Galeries Modernes (Lange Viestraat 2-10/hoek Oudegracht Weerdzijde).
Beelden vanaf een rijdende tram van een rit over de Leidseweg
Titel: De Catharijnebrug is het drukste verkeerspunt van Utrecht. Polygoon-Film Haarlem
Beelden vanaf een rijdende tram van de Catharijnebrug en het Vredenburg. Links bij het brugwachtershuisje staan fietsers te wachten tot ze mogen doorrijden. Rechts het Jaarbeursgebouw (Vredenburg).
Beelden vanaf een rijdende tram van de Lange Viestraat, vanaf het Vredenburg.
Beelden vanaf een rijdende tram van de Potterstraat, de Neude, de Lange Jansstraat, het Janskerkhof en de Nobelstraat.
Titel: Ja, VEEL VERANDERD maar gezond en springlevend!
Gezicht op de Leidseveertunnel vanaf de Artilleriestraat.
N.B. De straatnaam Artilleriestraat is op 8 mei 1970 gewijzigd (opgenomen) in Westplein.
Werkzaamheden aan de rotonde op de kruising van de Artilleriestraat en de Kanaalstraat. Op de achtergrond enkele huizen aan de Artilleriestraat.
Werkzaamheden aan de rotonde op de kruising van de Artilleriestraat en de Kanaalstraat. Op de achtergrond de Leidseveertunnel.
Verkeer bij de ingang van de Leidsevertunnel.
Beelden van de Domtoren, o.a. gespiegeld in het water van de Oudegracht.
Het terras van het Theehuis van de Volksbond tegen Drankmisbruik in het Wilhelminapark. Twee dames nemen plaats.
Druk verkeer op de Catharijnebrug en Smakkelaarsbrug vanuit het centrum, met veel fietsers, auto's, trams, handkarren, een paard en wagen en een handfiets.
Titel: De Rijksmunt. Polygoon-Film Haarlem
De hoofdingang en de ingang van het administratiegebouw (2e hoofdingang) van de Rijksmunt (Leidseweg 90). Boven de tweede ingang de tekst: 'HET GELD HIER UIT METAAL VERKREGEN / ZIJ NOOIT TEN VLOEK DOCH STEEDS TEN ZEGEN'.
Titel: Een stroom rijksdaalders om van te watertanden. Polygoon-Film Haarlem
Enkele emmers met rijksdaalders. Munten worden gepoetst.
Titel: Tot slot geven wij U het portret van Dr. J.P. Fockema Andreae onzen geachten burgemeester. Polygoon-Film Haarlem
Mr. Joachimus Pieter Fockema Andreae, burgemeester van Utrecht (1914-1933).
Titel: Einde
Titel: Dat was: Een film van Van Hattem
33 Van Hattem - Restmateriaal I
Erfgoedstuk
34 Van Hattem - Restmateriaal II
Erfgoedstuk
04. Aanwinsten 2006
05. Aanwinsten 2007
06. Aanwinsten 2008
07. Aanwinsten 2009
08. Aanwinsten 2010
09. Aanwinsten 2011
10. Aanwinsten 2012
11. Aanwinsten 2013
12. Aanwinsten 2014
13. Aanwinsten 2015
14. Aanwinsten 2016
15. Aanwinsten 2017
16. Aanwinsten 2018
17. Aanwinsten 2019
18. Aanwinsten 2020
19. Aanwinsten 2021
20. Aanwinsten 2022
21. Aanwinsten 2023
 
 
 
 
 
5802   Collectie Bewegend Beeld HUA
Categorie:
  • Zonder categorie
Datering:
  1923-2022
Toegangstitel:
  Inventaris van de collectie Bewegend beeld van Het Utrecht Archief 1923-2022
Auteur:
  D.F. Blom
Datering toegang:
  2016-heden
Rechtstitel:
  Het archiefblok bevat archiefbescheiden met verschillende rechtstitels
Beschrijving:
  Inventaris van de collectie Bewegend beeld van Het Utrecht Archief 1923-2022