Archieven Het Utrechts Archief Het Utrechts Archief

Uw zoekacties: Collage van 3 foto's betreffende het bezoek van Duitse kanov...

Beeldbank

Collectie beeldmateriaal
U zoekt in  ongeveer 200.000 afbeeldingen van de stad en provincie Utrecht. Ruim 62 % van alle afbeeldingen uit de beeldcollectie kunt u downloaden op deze website en onder voorwaarden hergebruiken. De voorwaarden waaronder u de werken mag gebruiken en/of publiceren vindt u terug in de beschrijving van het betreffende werk wanneer u klikt op de downloadknop. 

Waarom kan ik niet alles inzien? 
We doen ons best om de rechthebbende(n) van al het beeldmateriaal op te sporen en toestemming te vragen voor openbaarmaking op onze website. Niet alle afbeeldingen mogen we laten zien of als download aanbieden. Het Utrechts Archief kent verschillende overeenkomsten waaronder materiaal van auteurs in de collectie is opgenomen:

Welke voorwaarden zijn er voor gebruik van de afbeeldingen?
We hebben verschillende voorwaarden met de makers van het beeldmateriaal afgesproken. In totaal zijn er 12 verschillende licenties mogelijk: 

  • Er is een Creative Commons-licentie afgesproken tussen de auteursrechthebbende en Het Utrechts Archief. Dit betekent dat u het werk mag downloaden en gebruiken, in de meeste gevallen onder voorwaarden. Welke voorwaarden dat zijn, staat uitgelegd als u klikt op de downloadknop links naast de afbeelding.
     
  • Het Utrechts Archief heeft een gebruikslicentie afgesloten met de auteursrechthebbende, waarbij alleen toestemming is gegeven om een afbeelding op de website van Het Utrechts Archief te tonen. U mag het bestand bekijken, maar u mag het niet downloaden, vermenigvuldigen, bewerken of verspreiden. Ook na eventuele verschaffing van een thuiskopie is hergebruik via internet en social media of commercieel gebruik niet toegestaan zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de auteursrechthebbende. Dit geldt ook voor een aantal afbeeldingen die wij hebben aangemerkt als verweesd werk.
     
  • Het Utrechts Archief heeft geen gebruikslicentie of Creative Commons-licentie afgesproken, of heeft afgesproken met de auteursrechthebbende dat u het werk alleen in de studiezaal kunt bekijken. Online ziet u alleen de beschrijving. Ook in de studiezaal is het bestand niet downloadbaar of herbruikbaar.
 
Bent u auteursrechthebbende van afbeeldingen en ziet u dit niet als zodanig terug? Dat horen wij graag. U kunt met ons contact opnemen via inlichtingen@hetutrechtsarchief.nl. U kunt daar ook terecht voor informatie of vragen over welke bestanden u vrij kunt gebruiken.
 
Bronvermelding
Het Utrechts Archief stelt bij gebruik van werken de navolgende bronvermelding op prijs. U kunt deze als volgt opbouwen: [vervaardiger] / collectie Het Utrechts Archief / [catalogusnummer]
beacon
 
 
Erfgoedstuk
Inventaris
1. Beeldcollectie van het Nederlands Volksbuurtmuseum (NVBM), 1870-2017
1.7. Deelcollectie digitaal aangeleverd materiaal
1.7.1. Foto’s en advertenties uit het weekblad Utrecht in Woord en Beeld
1.7.1.3. Foto’s en advertenties uit de complete jaargangen

260-872993 Scans van de opgenomen foto’s en advertenties, per jaargang en per maand: jaargang 5, 1929-1930
265 1929, aug., cd-53 (64)
Foto
872700 Collage van 3 foto's betreffende het bezoek van Duitse kanovaarders aan Utrecht, tijdens hun tocht vanuit Koblenz naar Nederland.
Catalogusnummer:
872700
Beschrijving:
Collage van 3 foto's betreffende het bezoek van Duitse kanovaarders aan Utrecht, tijdens hun tocht vanuit Koblenz naar Nederland.
Vervaardiger:
Onbekend
Datering vroegst:
01-01-1929
Datering laatst:
23-08-1929
Opmerkingen:
De afbeeldingen zijn gepubliceerd in Utrecht in Woord en Beeld, een geïllustreerd familieweekblad voor stad en provincie, jrg. 5 (1929-1930), nr. 22, op pg. 348. De digitale reproductie bevindt zich in de beeldcollectie van het Nederlands Volksbuurtmuseum, toegang 1986, inv.nr. 265. De afbeeldingen zijn onderdeel van een serie van 6 foto's over het onderwerp.
Licentie:
Uitleg auteursrechten:
U mag: downloaden, delen, kopiëren, publiceren en bewerken, ook met een commercieel doel. Voorwaarde: geen. Zie ook: Publiek Domein
Soort beeldmateriaal:
Fotografische documenten
Materiaalsoort:
Digitale reproductie
Soort negatief:
Digitale reproductie X 217096
Deelcollectie:
Nederlands Volksbuurtmuseum
Techniek:
Koperdiepdruk
Opschrift:
Tekst: inleidende tekst:
De Duitsche Kanovaarders, die na den afloop van de Kanowedstrijden te Essen een tocht langs den Rijn ondernamen, hebben op hun doorreis naar Amsterdam een bezoek gebracht aan Utrecht, waar zij op het oude Velox terrein aan den Vossegatschendijk hun bivak hebben opgeslagen. Vanuit Koblenz vetrok een vijf en twintigtal, welk aantal onderweg steeds aangroeide, zoodat niet minder dan 85 Kanovaarders, waaronder twintig dames Nederland binnenroeiden. Nederlandsche liefhebbers van de Kanosport hadden zich bij den tocht aangesloten. Nauwelijks was Woensdag de "vloot" bij het kampeerterrein aangekomen of er was volop actie om het kamp in orde te maken. Het was aardig om te zien hoe handig de kleine tentjes in elkaar werden gezet en voor den nacht ingericht. De Duitsche gasten maakten een autotocht door de stad en waren 's avonds genoodigd op een vroolijke familie-avond, hun door de "Deutsche Verein" in hotel "Noord Brabant" aangeboden. Donderdag werd Amsterdam bezocht, terwijl Maandag de terugtocht naar Duitschland weer is aanvaard. Van dit bezoek kunnen we onzen lezers een aantal mooie foto's aanbieden.
onder foto's:
LB: Langs den schilderachtigen en grillig slingerenden Ouden Rijn kwamen de Kanovaarders bij groepjes de rivier afzakken.
RB: De dames-deelneemsters weten zich zelf te helpen. Fiks pakken ze aan en brengen de booten zelf aan wal.
onder: Na het opzetten der tenten komt het nachtleger aan de beurt. In een kano is niet veel te bergen, daarom moet het "bed" zoo weinig plaats innemen. Een dunne slaapzak, een paar goede longen en het bedje is gespreid.; Soort: onderschriften
Titel:
DUITSCHE KANOVAARDERS TE UTRECHT
Uitgever:
Noord-Nederlandsche Uitgeversmaatschappij
Materiaal:
Digitale reproductie
Bestand downloadbaar:
Ja
Trefwoorden THA: