Deze website is gemaakt door Het Utrechts Archief. De technische realisatie is werk van Picturae, de vormgeving is van de Pony Design Club. Deze website maakt gebruik van functionele cookies en cookies om inzicht te krijgen in het gebruik van de website.

 

De digitale collectie gebruiken

Het Utrechts Archief bewaart ruim 30 kilometer archieven en miljoenen digitale bestanden. In lijn met het beleid van de Rijksoverheid streven we ernaar om zoveel mogelijk digitale bestanden als ‘open data’ beschikbaar te stellen. Dit betekent dat iedereen de bestanden waarvoor geen auteursrechtelijke beperkingen bestaan mag hergebruiken. U kunt de scans op hoge resolutie downloaden en er verder zelf mee aan de slag gaan. Onze collectie is te vinden via onze eigen portals en via platforms als Europeana, Archives Portal Europe netwerk, Opencultuurdata en via sociale media als Facebook en Twitter. In sommige gevallen kunt u meerdere bestanden in één keer downloaden als open data via deze website.    


Auteursrecht van Het Utrechts Archief en van andere makers

U mag alle bestanden waarvan Het Utrechts Archief het auteursrecht heeft vrij gebruiken. Wij stellen naamsvermelding daarbij op prijs. Op veel van het getoonde materiaal rusten rechten die toebehoren aan Het Utrechts Archief. We hebben ons best gedaan om de rechthebbende(n) van het materiaal op te sporen en hun toestemming te vragen voor openbaarmaking op onze website. Dat is niet in alle gevallen gelukt. Meent u recht te kunnen doen gelden op een van de getoonde afbeeldingen? Dan horen wij dat graag: u kunt contact opnemen met ons via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. U kunt daar ook terecht voor informatie of vragen over welke bestanden u vrij kunt gebruiken. Het Utrechts Archief kent verschillende overeenkomsten waaronder materiaal van auteurs in de collectie is opgenomen:

 
  1. Het auteursrecht is overgedragen aan Het Utrechts Archief: u mag het werk gebruiken, in sommige gevallen onder voorwaarden.
  2. Het Utrechts Archief heeft een gebruikslicentie waarbij de auteur alleen toestemming geeft om een werk op www.hetutrechtsarchief.nl te publiceren. U mag het bestand bekijken, maar niet downloaden, vermenigvuldigen, bewerken of verspreiden.
  3. Het Utrechts Archief heeft geen gebruikslicentie. U kunt het werk alleen in de studiezaal bekijken. Online ziet u alleen een beschrijving. Ook in de studiezaal is het bestand niet downloadbaar of herbruikbaar.