Nabestellen en downloaden van beeldmateriaal

Bestellen van hoogwaardige scans (drukkerskwaliteit) of fotografische afdrukken
Met behulp van de bestelknop (het winkelwagentje) kunt u een afdruk of een scan in zeer hoge resolutie (drukkerskwaliteit) bestellen. Het digitale bestand ontvangt u op cd-rom of via FTP (We Transfer). Per e-mail ontvangt u per ommegaande automatisch een bevestiging van uw opdracht onder vermelding van uw ordernummer. De door u bestelde afdruk of cd-rom wordt binnen 10 werkdagen per post toegezonden, na ontvangst van betaling. U ontvangt geen aparte rekening, maar dient het verschuldigde bedrag, zoals vermeld in de bevestiging van uw bestelling, vooraf te storten op de rekening van Het Utrechts Archief.

Downloaden van afbeeldingen in een middenresolutie
Van nog niet alle afbeeldingen is een hoogwaardige opname aanwezig. Deze kwalitatief mindere afbeeldingen kunnen in een middenresolutie (maximaal 300 dpi, 1800x1200 pixels), met behulp van de knop (pictogram floppy) rechtstreeks door u gedownload worden en kosten € 5,00 per afbeelding. Na ontvangst van uw geautomatiseerde betaling kunt u uw gekozen afbeelding downloaden. Natuurlijk kunt u altijd een hoogwaardige opname van de afbeelding bij ons bestellen.

Let op: De afbeeldingen in de collectie beeldmateriaal zijn zeer divers van formaat. Bij elke afbeelding wordt aangegeven wat voor een formaat de betreffende scan heeft. Kijk dus goed voordat u een afbeelding downloadt, of het aangeboden formaat aan uw verwachtingen voldoet. Het Utrechts Archief is niet verantwoordelijk voor foutieve downloads.

Downloaden van afbeeldingen in een lage resolutie
De afbeeldingen uit de collectie beeldmateriaal kunt u direct vanaf de website kosteloos downloaden in de lage resolutie van 72dpi

 

Overige informatie

Het Utrechts Archief heeft al het mogelijke gedaan om rechthebbenden op de afbeeldingen te achterhalen. Mocht u van mening zijn rechten op bepaalde afbeeldingen te kunnen doen gelden, verzoeken wij u contact op te nemen met Het Utrechts Archief via dit formulier.

Collectie

Beeldmateriaal