Doop- Trouw- en Begraafboeken 1579-1811

Vóór 1811 bestond er geen Burgerlijke Stand van overheidswege en was de registratie van geboorten, huwelijken en overlijdens het domein van de verschillende kerken. Zij legden doop-, trouw- en begraafboeken aan, kortweg DTB genoemd. Een zoekactie in de onderstaande index levert niet alleen persoonsgegevens op, maar ook bijbehorende gratis scans.

Raadpleegbaar zijn de DTB van Achterveld, Amersfoort, Asschat, Baarn, Bunschoten, Cattenbroek (bij Zeist), De Meern, De Vuursche, Eemnes, Emmeklaar, Everdingen, Galekop, Geerestein, 't Gein, Haarzuilens, Hagestein, Hamersveld, Hoogland, Hoograven, Isselt, Jutphaas, Leusden, Oudenrijn, Papendorp, Renswoude, Soest, Stoetwegen, Stoutenburg, Veenendaal, Vianen, Vleuten, Vreeswijk, Woudenberg, Zeist, Zijderveld en Zuilen. Aan overige plaatsen wordt gewerkt door een grote groep vrijwilligers. In de loop van 2015 hopen we de doop- en trouwboeken van de stad Utrecht en de DTB van Wijk bij Duurstede en omgeving te publiceren.

Houdt u er rekening mee dat een naam - zelfs in een en dezelfde bron - op verschillende manieren gespeld kon worden. Vóór 1811 bestond er nog geen uniforme schrijfwijze van namen.

 

bladeren
Uw zoekacties: DTB boeken
 DTB boeken
 
 
 
 
 
 
 
 


Zoektips:

DTB en kerkgenootschappenOverzicht DTB-boeken met indexenVerantwoording DTB projectInformatie over bronnenKennismakingsfilm DTB-project

Collectie

Indexen